PORTFOLIO

Coiffure award

De Coiffure Award wordt elk jaar georganiseerd door Schwarzkopf Professional en haar partners Coiffure Media en de ANKO. De Coiffure Award is een wedstrijd op basis van haarmodefotografie voor kappers in heel Nederland. De visie van de kapper op haarmode van het komende jaar moet uit het werk spreken. De jury’s beoordelen de ingestuurde foto’s op het geheel van coupe, visagie, styling en fotografie.

De inzendingen van de kappers dingen mee naar dertien Awards. De kappers maken kans op Awards voor dames- en herenkapsels verdeeld over zes categorieën gebaseerd op verschillende regio’s. Daarnaast zijn er de Awards voor Avant Garde-kapsels en Young Talent (voor kappers van 21 jaar en jonger). Verder zijn er nog vijf extra Awards te winnen: de Hairdresser of the Year Award (de overall Award voor de ultieme winnaar), de Press Award (voor de beste kapper volgens de persjury), de Team Award (voor het beste team), de Consumer Award (voor de beste foto volgens de consumenten) en de Schwarzkopf Hair Color Technician of the Year (voor de beste haarkleurspecialist).

Er zijn twee jury’s: de jury voor de acht ‘gewone’ categorieën en de persjury, alles onder leiding van een notaris. Naast de Nederlandse jury beoordeelt ook een Britse jury de inzendingen. De organisatie maakt de genomineerden eind maart bekend. De genomineerde foto’s voor de Consumer Award komen op de website van de Coiffure Award te staan, waar de Nederlandse consument ook kan stemmen. In 2019 mochten wij de Consumer Award mee naar huis nemen door de vele stemmen die wij gekregen hebben. Dit was overigens niet onze eerste nominatie. We zijn in totaal vier keer genomineerd geweest in de afgelopen jaren, drie keer Consumer Award en één keer voor Avant Garde.

COIFFURE AWARD FOTO’S